Bruisend Festivalhart

Rotterdam Rides is het eerste fietsfestival in Rotterdam dat bestaat uit negen themarides én een centraal Festivalhart. In het Festivalhart bij Biergarten kan je op 22 mei vanaf 12.00 uur je hart ophalen aan gezellige activiteiten voor jong en oud.

Altijd al willen speeddaten op een tandem? Zin om een bakfiets te testen of wil jouw kleine eens een loopfiets uitproberen? Is je fiets toe aan een onderhoudsbeurt en ben jij toe aan een Rotterdams feestje, met goede muziek en lekker eten? Dan ben je in het Festivalhart op het juiste adres. De hele dag is dit het aankomstpunt van de verschillende Rides en kan je bijvoorbeeld genieten van een te gekke fietsenparade.

Doe je mee met een Ride? Bekijk hier het aanbod en meld je aan!

Programma

Test Rides
Heb je altijd al een rondje op een elektrische bakfiets van BAQME, een kinderfiets van Groeifiets of op een fietstaxi willen maken? Dat kan de hele middag op het Rotterdam Rides parcours!

Market
Even shoppen kan natuurlijk in het Festivalhart. Je vindt de mooiste boeken bij Uitgeverij Fjord, bij Groeifiets kan je terecht voor handige fietsonderdelen en de Fietsersbond vertelt je meer over de fiets.

Fietslessen
Tijdens Rotterdam Rides kan je meedoen met de gratis fietslessen van Fietsschool 010. De fietlessen zijn om 13:00, 14:00, 15:00 en 16:00 uur. Meedoen kan door een mailtje te sturen naar fietsschool010@gmail.com en je voorkeur voor een tijd aan te geven.

Art & culture
We presenteren samen met Biergarten en Popunie feestelijke muziek om je Ride en de fiets te vieren. Heb je ooit geprobeerd op je fiets te dansen? Dit is je kans! Vanaf 17.00 uur gaan we muzikaal los met o.a. de Rotterdamse brassband Badaboooom.

Naast live muziek, hebben we parkeervakken getransformeerd tot een crazy bike expo, Bike Repair Station area, terras, fotostudio voor jou én je fiets, voorlees-hub en nog veel meer. Komt dat zien!

Drinks & snacks
Na jouw Ride heb je een snack en drankje verdient! Je kunt hier terecht voor heerlijk comfort food. Van een ijskoud biertje tot burgers, snacks, friet en fris.

Het festivalterrein is geopend van 12.00 – 19.00 uur.

Partners van Rotterdam Rides

Rotterdam Rides is een initiatief van de Rotterdamse Fietsalliantie. Deze alliantie bestaat uit Rotterdamse bedrijven en organisaties die de fiets, fietsers en het fietsen een warm hart toedragen. Onderstaande alliantiepartners werken mee aan Rotterdam Rides.

Meer weten? Kijk op Rotterdam op díe fiets.