Bruisend Festivalhart

Rotterdam Rides is hét fietsfestival van Rotterdam. Met 11 bijzondere Rides – fietsroutes door en rondom de stad – en een gezellig Festivalhart op het Deliplein. Vanaf 12.00 uur is iedereen van harte welkom op het festivalterrein, waar allerlei leuke activiteiten zijn voor jong en oud.

Zin om een bakfiets te testen of wil jouw kleine eens een loopfiets uitproberen? Is je fiets toe aan een onderhoudsbeurt en ben jij toe aan een Rotterdams feestje, met goede muziek, een gezellige markt en lekker eten? Dan ben je in het Festivalhart op het juiste adres. De hele dag is dit het aankomstpunt van de verschillende Rides en kan je bijvoorbeeld genieten van een te gekke fietsenparade.

Vanaf 16.45 uur gaat het scherm aan, zijn alle Rides binnen en kijken we naar de kampioenswedstrijd van Feyenoord. Kortom, alle reden om gezellig langs te komen!

Doe je mee met een Ride? Bekijk hier het aanbod en meld je aan.

Programma

Op 14 mei van 12.00 uur tot 18.30 uur is het Deliplein gevuld met kleuren, geuren, vrolijke geluiden en natuurlijk fietsen. Doe mee met een leuke workshop, pimp je fiets, laat je kind losgaan op een pumptrack en stap zelf op een te gekke fiets tijdens de Crazy Bike Expo. Er is voor iedereen iets te zien of te doen. Ook als je geen fietser bent!

De hele dag door kunnen de kleinste Rotterdammers een (loop)fiets uitproberen op het terrein. Ook kun je je fiets laten repareren, een Baqme of de Fietstaxi uitproberen en dé tandem-date van je leven vinden tijdens Tandem Tinder! Het festival brengt passende, energieke muziek op het podium met WLDRF en Lo Poleko.

Even klaar met fietsen en dansen? Sla dan een minigolf-balletje rond in een van de parkeervakken of luister naar de ideeën over het groener maken van de stad door meer te fietsen.

Houd onze website en de socials van Rotterdam, op díe fiets in de gaten voor de laatste updates.

Partners van Rotterdam Rides

Rotterdam Rides is een initiatief van de Rotterdamse Fietsalliantie. Deze alliantie bestaat uit Rotterdamse bedrijven en organisaties die de fiets, fietsers en het fietsen een warm hart toedragen. Meer weten? Kijk op Rotterdam op díe fiets.