• Hello captain

‘Bij ons kan iedereen meedoen’

Eén van de langere Rides tijdens het festival is de Women Pioneers Ride. Oprichter van Meiden die Rijden, Ilayda Kucukosmanoglu, is de captain van deze sportieve rit. “We vinden het belangrijk dat fietsen en wielrennen toegankelijk wordt.” 

Iedereen mee laten doen op de fiets. Dat is het doel van de groep Meiden die Rijden. “Je hoeft niet per se de duurste fiets of de duurste spullen te hebben om sportief te kunnen fietsen. Iedereen die voor wat meer beweging de fiets wil pakken kan meedoen. Dat willen we ook laten zien tijdens deze Ride. Het wordt een gezellige, sociale, maar ook sportieve route”, vertelt Ilayda.

Door en voor Rotterdamse vrouwen

Met deze route wil Ilayda mensen bij elkaar brengen en een stukje Rotterdam laten zien. Vooral de Rotterdamse vrouw staat centraal.  “We gaan in teamverband fietsen en ontdekken kunst, ondernemingen en lokale initiatieven van Rotterdamse vrouwen. Zo brengen we aan hen een ode.”

In 30 kilometer zie je hoe veelzijdig Rotterdam is. De route is daardoor ook een goede inspiratie voor als je zelf vaker wil gaan fietsen.

Heb jij zin om mee te doen aan deze bijzondere route? Meld je hier aan.