• Ride

Backyard Ride

Rotterdam is groener en (bio)diverser dan je denkt. Neem de Ackerdijkse plassen; een natuurgebied op steenworp afstand van het centrum. Dé plek voor vogelspotters, maar je fietst ook langs pittoreske dijkhuizen en prachtige boerderijen. Tijdens deze Ride leer je alles over de biodiverse omgeving van Rotterdam, onder begeleiding van de enthousiaste stadsbiologen Gebroeders Groen.

Met een vogelbingokaart op zak en een verrekijker om je nek, ontdek je de groene ‘achtertuin’ van Rotterdam. Tijdens de Ride met De Gebroeders Groen maak je bovendien kans op prijzen. Heb jij als eerste bingo? Dan win je een gesigneerd boekenpakket met o.a. ‘The Wild Wild East’ van de stadsbiologen en ‘Ga op de fiets, 15 routes door Europa’.

Kortom, vind je het leuk om natuur op te snuiven en in een rustig tempo het Rotterdamse platteland te verkennen? Meld je dan aan voor onze Backyard Ride!

De Gebroeders Groen nemen je mee op ontdekkingstocht door de groene achtertuin van Rotterdam.

Praktische informatie

Vertrektijd en -punt: Om 10.00 uur (deze Ride is vol) en 15.00 uur vanaf het Festivalhart bij Biergarten. Je kunt de Ride ook op eigen gelegenheid fietsen.

Duur: De Backyard Ride is 27 km lang. Afhankelijk van je snelheid en lengte van pauzes, duurt deze Ride ongeveer 2 uur.

Eindpunt: Festivalhart bij Biergarten.

Tijdens de Ride kunnen maximaal 25 mensen mee en je maakt kans op een mooi, gesigneerd boekenpakket. Meld je dus snel aan!

Wil je liever zelf op pad? Dat kan natuurlijk ook. Op het Festivalhart haal je je vogelbingokaart en verrekijker op, zodat je tijdens de route geen vogel over het hoofd ziet.

Fiets deze route!

  • Afstand
    - km
  • Type Route
    Stads
  • - uur
  • - uur

De route
We starten deze natuurroute vanaf het Festivalhart, bij Biergarten. Van daaruit fietsen we in een groep van maximaal 25 fietsers richting de Ackerdijkse Plassen. Daar stoppen we twee keer op vogeluitkijkpunten, waar de Gebroeders Groen je meer vertellen over de vogel- en diersoorten in het gebied. Daarna vervolgen we de Ride via Overschie en stappen we nog één keer af in een stadsnatuurgebied: het Essenburgpark. We eindigen op het Festivalhart om samen te proosten op onze stad en haar groene omgeving.

Partners van deze Ride
De Gebroeders Groen, On A Bike, Soigneur