• Ride

Backyard Ride

Rotterdam is groener en (bio)diverser dan je denkt. Neem de Ackerdijkse plassen; een natuurgebied op steenworp afstand van het centrum. Dé plek voor vogelspotters, maar je fietst ook langs pittoreske dijkhuizen en prachtige boerderijen. Tijdens deze Ride leer je alles over de biodiverse omgeving van Rotterdam, onder begeleiding van de enthousiaste vrijwilligers van Natuurmonumenten.

Meld je nu aan voor deze ride!

 

Met een verrekijker om je nek, ontdek je de groene ‘achtertuin’ van Rotterdam. Tijdens de Ride stop je een aantal keer op de mooiste, groene hotspots. Daar krijg je meer informatie over het gebied en de biodiversiteit. Een ontspannende Ride die je langs b(l)oeiende plekken brengt, zoals Buitenplaats De Tempel en Belevenisboerderij Schieveen.

Kortom, vind je het leuk om natuur op te snuiven en in een rustig tempo het Rotterdamse platteland te verkennen? Meld je dan aan voor onze Backyard Ride!

Ga mee op ontdekkingstocht door de groene achtertuin van Rotterdam.

Praktische informatie

Vertrektijd en -punt: Om 14.30 uur met vrijwilliger Frank van Natuurmonumenten, vanaf het Festivalhart op het Deliplein. Je kunt de Ride ook op eigen gelegenheid fietsen, tussen 10.00 en 15.00 uur, zodat je daarna nog gezellig kunt afsluiten in het Festivalhart!

Duur: De Backyard Ride is 39 km. Afhankelijk van je snelheid en lengte van pauzes duurt deze Ride ongeveer 2,5 uur.

Eindpunt: Festivalhart op het Deliplein.

Fiets deze route!

  • Afstand
    - km
  • Type Route
    Natuur
  • - uur
  • - uur

De route
We starten deze natuurroute vanaf het Festivalhart. Van daaruit fietsen we in een groep van maximaal 25 fietsers richting Buitenplaats De Tempel. Hierna fietsen we door naar de Ackerdijkse Plassen. Daar stoppen we bij de vogeluitkijkpunten. We vervolgen de Ride via onder andere bij Belevenisboerderij Schieveen en fietsen terug via Park Zestienhoven. We eindigen op het Festivalhart om samen te proosten op onze stad en haar groene omgeving.

Partners van deze Ride
Natuurmonumenten

Aanmelden

Het is niet meer mogelijk om je voor deze route aan te melden.