Veelgestelde vragen

Hieronder vind je de veelgestelde vragen. We zullen deze pagina regelmatig bijwerken, zodat we zoveel mogelijk vragen beantwoorden.

Waar is Rotterdam Rides?

Rotterdam Rides 2023 is een festival op het Deliplein én door heel Rotterdam, want de Rides – routes die we met elkaar fietsen – trekken door alle wijken van Rotterdam en omgeving. Het Festivalhart is het terrein waar iedereen gezellig bij elkaar komt en waar de meeste Rides starten en eindigen. Hier is ook een uitgebreid programma van 12.00 – 18.30 uur.

Kan ik ook naar het festivalhart gaan zonder aan een ride mee te doen?

Geen fietsfan, een blessure of gewoon zin in een gezellige middag op het Deliplein? Natuurlijk ben je van harte welkom in het Festivalhart, ook als je niet aan een Ride meedoet. Er is een uitgebreid programma voor jong en oud, van 12.00 – 18.30 uur. Het Festivalhart is in Katendracht, op het Deliplein.

VOOR WIE WORDT ROTTERDAM RIDES GEORGANISEERD?

Rotterdam Rides is voor alle Rotterdammers die de stad willen ontdekken op de fiets of meer willen leren over fietsen. Er zijn 11 Rides voor verschillende soorten fietsers. Zo zijn er routes waar de allerkleinsten een groeifiets kunnen proberen op een speeltuin, een Ride om natuur in de stad te ontdekken op een stadsfiets en toegankelijke afstanden of langere routes voor de fanatieke wielrenner. Bekijk alle Rides om te bepalen welke bij jou past.

Ik heb geen fiets, kan ik dan wel meedoen?

Jazeker! Tijdens Rotterdam Rides spring je gratis op de fietsen van Donkey Republic met de code RIDERR23. Je kunt de fiets op 14 mei 9 uur lang gebruiken: van 10.00 – 19.00 uur. Veel fietsplezier!

WaT kost Rotterdam Rides?

We vinden het belangrijk dat iedereen mee kan doen en kan genieten van Rotterdam op de fiets. Daarom is dit festival gratis. Ook meedoen aan een Ride is gratis. Het kan zijn dat je voor activiteiten tijdens een Ride, zoals een optioneel ritje met de watertaxi, moet betalen. Dit wordt duidelijk vooraf aangegeven.

EEN FIETSROUTE ZELFSTANDIG FIETSEN; WAT BETEKENT DAT?

Als je besluit om niet tegelijk met een groep te starten aan een Ride dan kan je de route zelf fietsen zonder begeleiding. Je kunt de route op de pagina van de Ride bekijken en downloaden. Veel plezier!

OP 14 MEI KAN FEYENOORD KAMPIOEN WORDEN. WORDT HIER REKENING MEE GEHOUDEN?

Alle Rides zullen uiterlijk om 16:30 uur klaar zijn zodat er tijdens de wedstrijd niet wordt gefietst. De wedstrijd begint om 16:45 uur en op het festivalterrein is er een groot scherm waarop we gezellig samen de wedstrijd kunnen kijken.  We kijken uit naar de wedstrijd en hopen op een positieve uitslag!

IK WIL GRAAG MET MIJN GEZIN (EN JONGE KINDEREN) MEEDOEN. WELKE RIDES ZIJN HIERVOOR GESCHIKT?

Alle Rides hebben een eigen doelgroep. Voor de kleintjes die zelf willen fietsen zijn de Playground Ride of de Urban Ride het meest geschikt. Voor gezinnen waarbij de kinderen achterop mee kunnen, zijn de Nature City RideSpring Maar Achterop Ride en de Riverside Ride het meest geschikt. Tijdens deze routes kan je mee op een stadsfiets en is de afstand niet al te lang.

Kan ik me voor alle rides aanmelden?

Ja, je kunt je voor alle Rides aanmelden. Elke Ride heeft een eigen pagina waarop je meer informatie kunt vinden, zoals de route, de starttijd en eventueel bepaalde verplichtingen. Sommige Rides kun je op eigen gelegenheid fietsen. Ook daar vragen we je voor aan te melden.

Kan ik met meerdere Rides meedoen?

Zeker, je bent vrij om je aan te sluiten bij elke Ride. De mogelijkheid is wel beperkt, omdat de meeste Rides rond hetzelfde tijdstip beginnen. Je kunt de meeste routes ook na 14 mei op eigen gelegenheid fietsen. De Rides zullen uiterlijk 16.30 uur binnen zijn op het Festivalhart.

Gaat Rotterdam Rides door als het regent?

Ja, Rotterdam Rides gaat ook door met regen. Want weet je, fietsen kan prima in de regen en je ziet weer hele andere dingen. Wel is goede (regen)kleding handig! Alleen met zeer extreme weersomstandigheden zullen wij het evenement annuleren.

Kan ik alle fietsroutes nA 14 mei ook nog fietsen?

De routes kun je ook na 14 mei fietsen. Het feestje eromheen moet je dan wel zelf organiseren 😉

Ik kan toch niet meedoen met een Ride. Wat moet ik doen?

Jammer dat je bent verhinderd, maar dat is natuurlijk geen probleem. Meld je even af via info@rotterdamrides.nl Dan kunnen we iemand anders blij maken met jouw plekje. Vinden we fijn!

Staat jouw vraag er niet tussen?

Stuur dan een mail naar info@rotterdamrides.nl